Fijn dat u op mijn pagina beland bent, ik heet u van harte welkom!

Mijn naam is Arjan Hudepol, een jongeman met zijn roots in de graafschap van Twente en ik ben opgegroeid aan de Nederlands/Duitse grens.

Al van jongs af aan namen mijn ouders mij veel mee op pad door de natuur, vertelden verhalen en we gingen vaak wandelen in en rondom Twente.

Verre vakanties deden mijn ouders niet echt aan. Ik was vaak jaloers op mijn klasgenootjes die naar Frankrijk, Italië of Spanje gingen, ik wilde op ontdekkingstocht!

 

Toch, toen ik op latere leeftijd Twente had verlaten, begon ik dit prachtige unieke landschap, met zijn nuchterheid en ontspannen gastvrijheid te missen.

Ik ervoer toen pas hoeveel culturele gewoontes, natuur en wat voor een uniek landschap wij eigenlijk in deze hoek van het land hebben.

Ik begon de liefde die mijn ouders voor deze streek hadden te begrijpen. Maar ook werd ik me bewust van de overvolle agenda's, haast, file's, lange rijen, de sleur en de dichtbebouwde horizon. 

Ik voelde hoe ik mijzelf langzaam aan het verliezen was in dit drukke en gehaaste leven.

 

Ik miste de frisse lucht en het lagere tempo uit het oosten en herontdekte mijn liefde voor de cultuur, het landschap, de oude gebruiken en zijn rijke folkloristische verhalen die in Twente op vele plekken nog weer terug te vinden zijn. Dus ik besloot mijn roots te volgen en mijn passie en kennis vorm te gaan geven. Ook heb ik mij verder in de taal en de geschiedenis verdiept en ontdekte een verborgen wereld, die in vele verrassende aspecten van ons moderne leven naar voren komen.

Mijn jeugd, de fantasie die dit bijna sprookjesachtige landschap mij gaf, maar ook de bewustwording van ons milieu en onszelf, de vele regionale producten (oftewel slowfoods) die men hier aantreft, maar vooral de liefde voor mijn thuis, zijn allemaal factoren die mij hebben doen inspireren om deze mooie regio te delen.

 

Daarom ben ik begonnen met de Country experiences.